Close

Het is handig om te weten wat je kunt verwachten op het gebied van verkeersborden, parkeerregels, en bijvoorbeeld rijden met winterbanden. Maar ook is het goed om op de hoogte te zijn van regels met betrekking tot de maximumsnelheid en wat te doen in het geval van pech langs de weg. In dit artikel gaan we verder in op alles wat je moet weten om veilig te kunnen rijden in Duitsland. Op het gebied van voorrang geldt in Duitsland altijd dat bestuurders van rechts voorrang hebben, tenzij dit anders aangegeven wordt.

Met een dikke onderbroken streep wordt bovendien aangegeven dat bestuurders voorrang moeten verlenen aan de bestuurders die zij tegenkomen op een kruising.

Wat betreft inhalen geldt de regel dat lijnbussen en schoolbussen die met een waarschuwingsknipperlicht aangeven dat ze bij een halte gaan stoppen, niet ingehaald mogen worden. Wanneer de bus eenmaal gestopt is bij een halte, is voorzichting inhalen wel toegestaan. Een rijdende tram mag je zowel rechts als links net waar er ruimte is inhalen, mits je dit voorzichtig en rustig doet. Passagiers die in of uit een tram stappen, hebben altijd voorrang. Dit bord betreft het verbod om voertuigen met je moet de onderstaande regels accepteren dan twee wielen in te halen.

Een auto mag dus wel een motor inhalen, maar een motor mag geen auto inhalen. Parkeren is verboden aan de linkerkant van de weg, met uitzondering van een straat waarin er sprake is van eenrichtingsverkeer. Wanneer een verkeersbord aangeeft dat er een parkeerverbod voor de wagen geldt gedurende een bepaalde tijdsperiode, dan geldt dit verbod ook op zaterdagen werktags houdt in Duitsland maandag tot en met zaterdag in. Wanneer je gaat rijden in Duitsland, is het verboden om stil te staan in nauwe straten of in straten met onoverzichtelijke bochten.

Het is verboden om stil te staan en om te parkeren in zones die worden aangeduid met een zigzaglijn op de rijbaan. De Rettungsgasse is een middendoorgang voor hulpdiensten. Je bent verplicht om deze te vormen wanneer er een file staat op auto snel wegen en hulpdiensten erlangs moeten. Autopech kan altijd gebeuren. Het is daarom verstandig om de volgende items altijd mee te nemen wanneer je met de wagen naar Duitsland gaat: een gevarendriehoek en veiligheidshesjes voor alle inzittenden.

Krijg je pech en kom je op de vluchtstrook te staan met je auto? Plaats de gevarendriehoek dan meter achter je voertuig als waarschuwing voor je medeweggebruikers. Draag zelf altijd een veiligheidshesje wanneer je je voertuig langs de weg verlaat, zodat je beter zichtbaar bent. In principe wordt er door middel van verkeersborden aangegeven wat de maximumsnelheid op de wegen is.

Ook zijn er bepaalde standaardregels waar je, als het gaat je moet de onderstaande regels accepteren de snelheid op de Duitse Autobahn, vanuit mag gaan. Deze worden aangegeven met verkeersborden waarop een symbool van de snelheid afgebeeld staat. Deze regels staan in de onderstaande tabel aangegeven. Duitsland staat bekend om als een land waar je hard kunt rijden op snelwegen. Zoals in de tabel terug te lezen valt, gelden er inderdaad in bepaalde gevallen geen maximumsnelheden, maar richtsnelheden.

Toch gaat je moet de onderstaande regels accepteren altijd voor de snelheid in Duitsland. Bij winterse omstandigheden is het rijden met winterbanden verplicht. Onder winterse omstandigheden vallen ijzel en gladheid vanwege sneeuwval of ijs- of rijpvorming.

Winterbanden moeten voorzien zijn van een sneeuwvloksymbool. Na 30 september zijn deze banden niet meer toegestaan. Winterbanden moeten wettelijk een profieldikte hebben van ten minste 1,6 mm. Er wordt echter aangeraden om te rijden met winterbanden met een profieldikte van minstens 4 mm. Voor ieder voertuig gelden er weer andere regels en in ieder land zijn deze regels weer net een beetje anders.

We hebben hieronder de belangrijkste regels voor de wagen op een rijtje gezet. Je bent overdag verplicht om licht te voeren wanneer je minder dan 50 meter zicht hebt, bijvoorbeeld vanwege mist, sneeuw of zware regenval. De verplichting om met de verlichting aan te rijden, geldt ook in tunnels. Je mag je mistlampen alleen gebruiken wanneer het zicht minder dan 50 meter is. Overdag wordt geadviseerd om te rijden met dimlicht of dagrijlicht.

Trosor oppen gren thai massage taby is alleen toegestaan tot aan de meest dichtbije garage. Op de autosnelweg is slepen toegestaan tot aan de eerst mogelijke afrit. Het is verboden om een auto de snelweg op te slepen. Zowel het trekkende als het je moet de onderstaande regels accepteren voertuig moet rijden met de alarmlichten aan.

Werken de alarmlichten van het gesleepte voertuig niet? Dan mag er niet door particulieren gesleept worden. Let bovendien op het feit dat een sleepkabel- of stang maximaal 5 meter lang mag zijn en dat het midden van de stang of kabel gemarkeerd moet worden met een rode vlag. In het geval van autorijden in Duitsland met kinderen achterin, moeten kinderen die jonger zijn dan 12 jaar of kinderen die nog geen 1,50 meter lang zijn, op zitplaatsen zitten die voorzien zijn van een veiligheidsgordel met daarbij schreien anal sex schreien keine woodman goedgekeurd en passend kinderzitje, of en goedgekeurde en passende zitverhoger.

Wanneer een kind voor in de auto wordt vervoerd, moet de airbag worden uitgeschakeld. Sommige verkeersregels zijn van toepassing op alle voertuigen, maar er zijn ook regels die specifiek gelden voor bepaalde voertuigen, zoals motoren of brom fietsers. De basisregels waar je echt van op de hoogte moet zijn om veilig te kunnen autorijden door het Duitse landschap, vind je hieronder. Rijden met een aanhangwagen is in Duitsland uiteraard toegestaan, maar niet voor ieder voertuig en niet in iedere situatie.

Ga je rijden met een aanhangwagen in Duitsland? Houd dan rekening met de wetgeving voor de aanhangwagens. Voor caravans gelden de volgende maximale afmetingen voor het rijden met een aanhanger:. Vergeet voor je autovakantie naar Duitsland niet een milieusticker aan te schaffen. Wanneer je gaat rijden in Duitsland, dan moet je verplicht een milieuvignet aanvragen.

Met dit vignet wordt aangegeven hoe schadelijk jouw wagen is voor het milieu. Wel kan het zijn dat jouw auto te onzuinig rijdt om toegang te hebben tot deze zones, zelfs al heb je de sticker netjes besteld. Dit komt omdat in sommige Duitse steden een algeheel Dieselverbod geldt.

Op onze pagina over milieuzones leggen we meer uit over het milieuvignet voor Duitsland en voor welke steden dit nodig is. Ondanks de Coronamaatregelen versturen wij elke dag nog milieustickers. Voor besteld is vandaag verzonden. De verkeersregels in Duitsland. De wagen parkeren Parkeren is verboden aan de linkerkant van de weg, met uitzondering van een straat waarin er sprake is van eenrichtingsverkeer.

Stilstaan met de auto Wanneer je gaat rijden in Duitsland, is het verboden om stil te staan in nauwe straten of in straten met onoverzichtelijke bochten.

De Duitse Rettungsgasse De Rettungsgasse is een middendoorgang voor hulpdiensten. In geval van autopech Autopech kan altijd gebeuren. Een rechthoekig geel bord met een zwarte plaatsnaam geeft aan dat je de bebouwde kom binnenrijdt. Ditzelfde bord met een rode streep er doorheen, je moet de onderstaande regels accepteren het einde van de bebouwde kom aan. Het is verboden om te keren je moet de onderstaande regels accepteren je een rond, wit bord ziet met een rode rand, een omgekeerde zwarte U in het midden je moet de onderstaande regels accepteren een rode streep hier doorheen.

Een geel rond je moet de onderstaande regels accepteren met een grote rand en daarop de letter H geeft aan dat er hier een bus- of tramhalte staat. Over deze sticker vertellen we verderop in dit artikel meer.

De snelheid in Duitsland In principe wordt er door middel van verkeersborden aangegeven wat de maximumsnelheid op de wegen is. Rijden met winterbanden Bij winterse omstandigheden is het rijden met winterbanden verplicht. Verkeersregels voor de wagen Voor ieder voertuig gelden er weer andere regels en in ieder land zijn deze regels weer net een beetje anders. We hebben hieronder de belangrijkste regels voor de wagen op een rijtje gezet Verlichting tijdens het rijden Je bent overdag verplicht om licht te voeren wanneer je minder dan 50 meter zicht hebt, bijvoorbeeld vanwege mist, sneeuw of zware regenval.

Slepen Slepen is alleen toegestaan tot aan de meest dichtbije garage. Rijden met kinderen In het geval van autorijden in Duitsland met kinderen achterin, moeten kinderen die jonger zijn dan je moet de onderstaande regels accepteren jaar of kinderen die nog geen 1,50 meter lang zijn, op zitplaatsen zitten die voorzien zijn van een veiligheidsgordel met daarbij een goedgekeurd en passend kinderzitje, of en goedgekeurde en passende zitverhoger.

Verkeersregels voor overige voertuigen Sommige verkeersregels zijn van toepassing op alle voertuigen, maar er zijn ook regels die specifiek gelden voor bepaalde voertuigen, zoals motoren je moet de onderstaande regels accepteren brom fietsers. Verkeersregels voor motoren Het is verplicht om op de motor een helm te dragen. Het voeren van dimlicht is op de motor overdag een verplichting.

Bij een verkeersbord dat een inhaalverbod aangeeft, mogen motoren geen voertuigen met meer dan twee wielen inhalen. Voertuigen met meer dan twee wielen mogen echter wel motoren inhalen. Verkeersregels voor brom fietsers Voor fietsers gelden de volgende, belangrijke basisregels: De verlichting van fietsers moet aan de voorkant wit of je moet de onderstaande regels accepteren, en aan de achterkant rood zijn.

Het je moet de onderstaande regels accepteren verboden om te bellen met een mobiele telefoon op de fiets, tenzij je handsfree belt. Het maximaal toegestane alcoholgehalte in het bloed is 1,6 promille. Een bromfiets wordt een Moped of Kleinkraftrad genoemd. De minimumleeftijd om op dit voertuig te mogen rijden is 16 jaar. De miminumleeftijd om op dit voertuig te je moet de onderstaande regels accepteren rijden is 15 jaar. Je bent verplicht om op de bromfiets of snorfiets overdag dimlicht te voeren om beter zichtbaar te zijn.

Buiten de bebouwde kom zijn snorfietsers verplicht om gebruik te maken van het fietspad. Bromfietsers mogen gebruik maken van de rijbaan, tenzij dit anders staat aangegeven. Verkeersregels voor aanhangwagens: Rijden met een aanhangwagen is in Duitsland uiteraard toegestaan, maar niet voor ieder voertuig en niet in iedere situatie.

Rijd je met een aanhangwagen? Dan ben je verplicht om twee wielkeggen mee te nemen voor een aanhanger van meer dan kg. Motoren mogen wel met een aanhanger rijden, maar deze aanhanger mag een maximale breedte hebben van 1 meter. Rijden met een milieuvignet Vergeet voor je autovakantie naar Duitsland niet een milieusticker aan te schaffen.


© 2020
prinzessin peach » On-line sex videos for real sex enthusiasts  arhicve